ME

Plan 5 tahun – part 2

pergh! siap ada part 1 and part 2..tapi yang nie kira final part.. sebab aku rasa dah separuh aku citer..unless aku ada continue dia jadi another part lah yer :p

so bila aku dah decide untuk berhenti keja – jaga mak – dapat peluang sambung study..another plan aku kena buat… ramai yang tak setuju aku sebenarnya bila aku cakap nak sambung study and beberapa rombongan meminang / merisik dah sampai ke aku…kiranya kalau kawin, jadi suri rumah jaga mak and suami tanggung..hah cam gitulah orang kalau nak… tapi semua aku tepis! no way! buat apa aku belajar sampai dapat 1st class kalau hidup aku sampai tahap gitu jer…aku nak jadi DR… ok.. so tue target aku!

so aku decide plan aku sambung study and kawin! so alhamdulillah aku berjaya tamatkan pengajian! and kawin! hahahaha dalam masa 2 tahun… :p plus package anak lagi! so another achievement terima kasih dekat parents aku yang banyak membantu… masa nie aku nekad..walaupun ramai cakap x payah tak payah and tak payah… tapi aku buat buat and buat!

so new chapter as educator… another plan lagi kena buat… masuk keja as educator…target kena berubah…sebagai educator di peringkat universiti..setiap tahun kena ada achievement sendiri..ukur sendiri.. so macam aku… target dia senang jer, aku nak produce satu paper setiap tahun, and present paper, or ada product dalam masa setahun and commercial kan.. lelain aku kejar macam orang lain gak.. confirmation/pengesahan dalam jawatan kena pi kursus itu ini..buat buku, buat exam paper… bla bla bla and so on…

so alhamdulillah Nov 2014 – now sept 2017
1. Pengesahan jawatan – kursus yang di kehendaki semua aku dah attend, 2 kursus, 1 paper present done!
2. produce product – alhamdulillah aku dapat dah 2 product…walaupun mirip sama..and dedua ada rezeki menang award…
boleh refer dekat sini.. MATH APP
3. on going phd? – insyaAllah soon..sebab bukan senang nak buat phd..tapi aku tengah mencari-cari dah..mungkin kembali ke bidang art history…

4. house – boleh refer sini RUMAH I & RUMAH II
bila cerita pasal rumah, yang nie salah satu plan in 5 years… masa aku keja awal-awal dulu rumah pun dah termasuk dalam list dah… so achievement locked at 7 years manage to get 2 house under my name..and bertambahlah kaching-kaching dekat bank… T_T ingat rezeki Allah luas…

so plan aku….plan aku sekarang nie 2 jer…sambung phd and get DR! so untuk memulakan ini..benda pertama kena cari strong proposal dulu…tapi apa pun… kena banyak gak buat research…so baru lah boleh sambung phd..so sementara tue aku nak kena buat plan yang nie dulu… get Baby Girl! hahahaha :p

ok itu jer! apa ingat panjang ker? sebabnya aku baru nak masuk 3 tahun dalam perkhidmatan… panjang lagi masa perjalanan…insyaAllah doakan yang baik-baik yer…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s