Baby Om

alhamdulillah it’s officially 54 day dah Ahmad Umar di lahirkan.. yahoo.. phew ok kesat peluh, lambat updated…pasal apa..bila ada anak dua nie, kang sorang tidor, sorang lagi sibuk nak main…dia orang jarang nap serentak.. time adik tidor, abang pulak minta perhatian.. time malam..tiga-tiga dah terbongkang…erk tue termasuk emaknya..kekekeke so tak dan nak updated sesungguh.. :p

ok alhamdulillah aku dapat melahirkan umar secara normal, Allah besar rasa nikmatnya bersalin normal nie yer… aku turun tanda almost 3 days, sembang ngan Neng yang jauh di mata dekat di hati…cerita pasal tanda..aku turut tanya mak aku gak, tapi masa tue tanda yang keluar tak banyak annd aku teruskan aktiviti macam b iasa, cumanya hari isnin dalam tengah hari tue aku tak selesa sangat…makin banyak lak keluar…so mesej Kiki and call ayah aku..so both balik, aku pergi hospital cek bukaan and ayah aku jaga Afir kat rumah.. tapi doc suruh balik…sebabnya..bukaan dah ada, cumanya aku takder contraction.. so kena banyak jalan nie..bagi cepat sikit rasa contraction..

so petang tue around 5.30 pm aku ajak kiki round taman b otani..bagi cepat sikit contraction… actually aku ngan Kiki nak baby lahir on tuesday.. ntah rasa macam nak sangat dia keluar time 20.09 :p so masa dekat taman botani tue aku dah terasa mild contraction…tapi boleh handle, tengok contraction countdown selang every 10 minits… ok lagi nie.. so jalan sampai habis…pheww walaupun slow jalan dengan contraction yang perghh…

sampai rumah, mandi…maghhrib dah start macam nak terberak ..makin kerap..selang every 5 minits…still lagi boleh tahan…sebab plan nak bagi Afir tidor dulu baru lah kami gerak ke hospital, tapi dalam 9.30pm macam tue makin kerap contraction, ajak Kiki ke hospital lah tue gak…sampai jer terus cek bukaan..alhamdulillah dah buka 4cm, so doc suruh check in terus…mulanya nak masuk wad, tapi previous dah ada kes czer, doc terus hold dekat labour room jer.. so dekat labour room abik epidural.. and doc suruh stop minum air zam zam.. btw, alhamdulillah aku amalkan air zam-zam seminggu sebelum turun tanda…and also banyak gak angkat berat…errk angkat afir :p so sebab tue masa turun tanda dah ada bukaan cumanya aku tak sakit and takder contraction…

so dekat labour room, aku stay sampai pukul 5.30am…siap pakej demam kejap…T_T tue yang kena hold…sepanjang dalam labour room tue aku dengar orang silih berganti bersalin..hahahaha… aku yang paling last…pukul 6.24am barulah selamat Ahmad Umar aka Baby Om… 🙂

masa lahirkan Umar, Kiki ada sebelah.. aku tak nak citer terlalu detail..tapi alhamdulillah berkat doa mak, ayah, suami…akhirnya berjaya gak..phewww… ok Umar nangis nak susu…aku type nie dah 2-3 kali stop… byeee

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s